Matovičovci zatiaľ nevedia, ako sa zapoja do volieb do VÚC

29.11.2012 Bratislava

Bratislava 29. novembra (TASR) - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zatiaľ nevedia, ako sa zapoja do volieb do vyšších územných celkov. Zvažujú viacero alternatív vrátane tej, že nenasadia vlastných kandidátov, ale pokúsia sa podporiť nezávislých. TASR to potvrdil líder Igor Matovič.

"Možno pôjdeme cestou, že podporíme nezávislých kandidátov, možno inou," povedal s tým, že keby išli do volieb ako klasická politická strana, išli by proti nezávislým kandidátom. "A to by nebolo v súlade s tým, čo sme ľuďom sľúbili," upozornil Matovič. Líder obyčajných si myslí, že jeho hnutie by malo "čestným transparentným spôsobom vybrať ľudí, ktorí sú hodní podpory a tým ju dať".

Matovič síce zatiaľ nepozná presný spôsob, akým sa OĽaNO zapojí do volieb, určite vie, že nechce ísť cestou štandardných politických strán. "Štandardné politické strany nemajú žiadnu dilemu, sú zvyknuté sadnúť si za stoly, urobiť kadejaké dohody, ľudia ani nevedia, aké sú to dohody. My nechceme uzatvárať žiadne zákulisné dohody," uviedol Matovič.
 

Vyberte región